Ett träd ramlade över stallet

Det var då självaste Belsebub vad det blåste härom natten. Stormar och orkaner, brukade ju Kapten Haddock säga, och det var verkligen vad vi hade här på gården. Flera träd for omkull här i närheten, något knäcktes på mitten – och ett ramlade över stallet. Vi kunde inte få bort det själva med risk för att skada taket men tack vare att vi snabbt fick tag i ett företag som är experter på trädfällning Skåne så kunde problemet lösas snabbt och smidigt.

Nu är taket trasigt men detta kommer vi att få åtgärda framöver. Som tur är så har vi en väldigt snäll granne med lediga boxplatser så vi kunde flytta våra hästar dit. De kommer nu att stå hos grannen tills vårt tak är lagat. Vad vore världen utan grannsämja?

Något annat som var väldigt störande var att presenningen till vår stora traktor blåste bort. Nu är det inga större problem i sammanhanget men jag ville bara passa på att nämna det.

Vi har en hel del städning att göra på gården eftersom träd, löv och virke for runt huller om buller. Dessutom föll flera takpannor ned från stallets tak.

Men det kunde gått betydligt värre och vi får vara glada och tacksamma över att det inte gjorde det. Ingen människa kom till skada i ovädret och alla våra djur klarade sig också. Det är bara att knäppa händerna att säga tack.

Men usch och fy vilket oväder det var. Jag hoppas vi slipper vara med om det igen. Nu vill jag bara ha sol och vår och sedan gärna lite värme också. Det är vi verkligen värda efter den här långa vintern samt veckans stormar och orkaner. För att citera Kapten Haddock igen.

Till sist vill jag passa på att tacka er alla för att ni läser bloggen. Det är skönt att veta att ni läsare finns där ute och följer oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *