Så håller vi gården i trim

Hej alla glada läsare!

Nu är det dags att bjuda på ett utdrag bakom kulisserna härifrån vår härliga gård. Ni är många som har hört av er och undrat hur det egentligen är att driva en bondgård. Många har också undrat hur man får livspusslet att gå ihop som bonde. Är det inte ett jobb som tar upp oerhört mycket tid? Den frågan får vi ofta och svaret är självklart ja. Att vara bonde är ett heltidsjobb om man med heltid menar dygnet runt, året runt.

En annan fråga är hur vi hinner med allt runt omkring, som till exempel att laga mat och att städa hemma. Här kan jag vara ärlig att säga att vi äter en hel del beställd mat. Hur stort vårt Foodora-konto är varje månad vill jag knappt ens tänka på. Vi har som tradition att beställa pizza på fredagskvällar och jag tar i princip alltid en Ciao Ciao familjepizza med extra bearnaisesås. Sedan blir det några beställningar från thairestaurangen inne i stan varje månad.

När det gäller städning så ska vi vara ärliga och säga att vi har lejt ut det till kakstad.se som kommer hem till oss en gång i veckan och storstädar. Vi har valt att boka städning varje torsdag. Dels är det en dag då vi har valt att själva rengöra stall och ladugård på kvällen, så vi är ute i princip hela dagen. När vi kliver in i huset på kvällen är det städat och rent och det känns fantastiskt skönt att det alltid känns fräscht inför helgen.

Något annat som vi unnar oss är att vi har en tvättfirma som hämtar upp vår tvätt varje vecka och tvättar åt oss. Detta kostar givetvis en slant men vi ser det som en investering i oss själva eftersom vi får mer energi och kan göra ett bättre jobb på gården.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *