Ny ladugård på gång!

Det gäller att hålla sig uppdaterad, sägs det. Så nu är det uppdatering och uppgradering som gäller. Det är nämligen så att vi planerar en stor byggnation på gården. Det ska nämligen bli en sprillans ny ladugård som är nästan dubbelt så stor som den gamla.

Med den nya ladugården kommer vi att få bättre förutsättningar för våra boskap. Vi kommer ha plats för bättre maskiner, mer plats för varje djur samt möjligheten att ta in fler djur samtidigt i ladugården. Det kommer att bli större arbetsytor och mer plats för redskap också, men det är bara en bonus. Det viktigaste är djuren!

För att göra denna byggnation har vi länge funderat och räknat och vridit och vänt på våra kronor. Efter mycket om och men kom vi fram till att det bästa var att ta in ett företag som skötte allt från ritningar och ansökan om bygglov till inköp av material och byggnation. Själva bestämde vi oss för att göra det vi gör bäst, nämligen fokusera på att sköta våra sysslor på gården, samtidigt som vi låter proffsen göra allt jobb med den nya ladugården. Vilket ju är det som de gör bäst.

Det som känns väldigt bra med den nya byggnationen är att företaget verkligen har lyssnat på våra önskemål. Vi ville ha en ladugård i klassisk stil som är målad i Falu rödfärg och detta är något som företaget vi anlitat verkligen har tagit fasta på. När vi tittar på ritningarna känns det som att ladugården har stått där sedan 1800-talet vilket är fantastiskt.

Bygget kommer att pågå under sommaren och förhoppningsvis kan vi bjuda in till taklagsfest någon gång i slutet av augusti. Kanske gör vi så att vi kombinerar den med en kräftskiva i den nya ladugården. Det vore oerhört kul att kunna inviga den på det sättet innan den tas i drift, så att säga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *