Ska man köpa en begagnad telefon?

För ett par månader sedan skulle jag skaffa en ny telefon till mannen i huset. Han har aldrig vart kräsen när det gäller telefoner. Det viktiga är att telefonen fungerar till att ringa. Min man är ingen modern herre utan en telefon skall bara fungera. Jag började då direkt att titta runt på olika sajter för att hitta en begagnad telefon som håller måttet, men min stora fråga är fortfarande; Ska man köpa en begagnad telefon? Jag fick svaret av ett proffs i sin bransch, se artikeln nedan. 

Det är givetvis en svår fråga att svara på då det helt beror på dina preferenser. Fast med det sagt bör vi alla överväga att köpa begagnade telefoner till fördel för nya mobiler och även om orsakerna till det kan tyckas vara uppenbara för somliga, är det inte alla som är införstådda i värdet av att köpa en begagnad telefon.

Därför tänkte vi erbjuda en snabb genomgång om varför du också bör överväga begagnade mobiler. Skulle vår argument låta övertygande kan du följa föregående länk till branschens ledande experter där du kan hitta den perfekta telefonen till dig

Fördelar med begagnade mobil

Som med mycket här i livet finns det en hel uppsjö med anledningar till varför en begagnad telefon kan vara ett smart val. Däremot har vi valt att begränsa oss till de tre huvudsakliga orsakerna.

1. Bra andrahandsvärde

En av de bästa egenskaperna med dagens moderna mobiltelefoner är att de har ett förvånansvärt högt andrahandsvärde. Detta gäller framför allt branschens stora spelare, dvs. Apple och Samsung, men även för mindre tillverkare.

Därför kan du hitta exempelvis en begagnad iPhone som inte är märkbart sliten och som fungerar som när den var ny, fast för en bråkdel av originalpriset. Följaktligen kan du även köpa en märkbart sliten mobil som fortfarande fungerar men inte till sin fulla kapacitet, men då för ett ännu lägre pris.

2. Miljövänligt

Den absolut främsta fördelen med att köpa begagnade telefoner har med miljön att göra. Som bekant lever vi i dag i en värld där naturen lider av mänsklighetens sammanfattade livsstil, men genom att återbruka istället för att köpa nytt kan var och en av oss ha en stor positiv inverkan på miljön.

Det ligger idag ett otaligt antal uttjänta mobiltelefoner och skräpar på soptippar runt om världen. Dessvärre har det gått för långt när telefonen hamnar på tippen och den kommer med största sannolikhet inte att återvinnas korrekt. Därför bör man återvinna begagnade telefoner långt innan de kasseras.

3. Sälj din gamla mobil

Slutligen erbjuder den begagnade mobilmarknaden en perfekt möjlighet för dig att även sälja din gamla telefon innan du köper en ny begagnad. Har du till exempel en iPhone 8 som du vill uppgradera, kan du sälja den och få pengar för den som du sedan lägger på att köpa en begagnad iPhone 11.

Du kan med andra ord dels köpa en telefon för under marknadspriset och samtidigt betala en del av summan genom att sälja din gamla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *