10 tips för en lyckad sommarfest på bondgården

Varje år har vi en rolig sommarfest här på bondgården. Det här är ett årligt event som återkommer vid ungefär samma datum eftersom sysslorna på gården är betydligt mindre vid den här årstiden, så vi har gott om tid att ställa till med en fest. Genom åren har vi dragit en mängd lärdomar som har hjälpt oss att få eventen att kännas lyckade varje gång. Så nu tänkte vi dela med oss av våra 10 bästa tips för att du också ska kunna få till en grym sommarfest.

  1. I Sverige måste vi alltid tänka på vädret. Trots att solen skiner ena stunden så kan det vara ösregn nästa stund. Du vill absolut inte att hela tillställningen ska förstöras av vädrets makter. Råd nummer ett är att skaffa något sorts partytält eller annat skydd om regnet skulle komma på ovälkommet besök.
  2. Ibland kan det bli övermäktigt med allt planerande. Från mat till tält till alla annan logistik som måste genomföras. Överväg att anlita professionell hjälp i form av ett eventföretag. Vi anlitar alltid det här evenbolaget men det finns flera andra som du också kan jobba med. Det är värt pengarna.
  3. Använd naturliga material för att få rätta sommarkänslan. Gå ut i naturen och plocka på dig kvistar, stubbar och andra fina saker som du hittar. Sedan dekorerar du både bord och andra utrymmen med dina naturliga inredningsdetaljer.
  4. När mörkret kryper på är det fint med lampor och andra ljuslyktor för att höja mysfaktorn.
  5. Glöm inte barnen. Om barnen har egna bord och lekar så är det viktigt att du anpassar dekorationer och utrustning så att det passar de små. Tänk lekfullhet och praktikalitet.
  6. Hitta ett positivt tema. Årets tema för vår fest handlade om sammanhållning och glädje. Vi valde detta eftersom vi känner att våra liv har präglats av just denna känsla de senaste månaderna. Så nu ville vi dela med oss till våra kollegor och bekanta som ofta finns i vår närhet. Vi villa att alla ska kunna känna sig delaktiga i festligheterna så vi försöker alltid hitta aktiviteter som är stärkande och ökar sammanhållningen. Glädje och sammanhållning har också hälsosamma egenskaper som att hjälpa till med stress, öka immunförsvaret, skapa energi och bättre hälsa.   
  7. Glöm inte blommorna. Finns det något som representerar sommar mer än blommor? Inte enligt oss i alla fall. Om du har möjlighet att skapa lite fina blomsterarrangemang så kommer sommarkänslan att explodera.
  8. Det sista och kanske viktigaste rådet – slappna av och njut av ditt sällskap och dina kollegor. Detta kan inte understrykas nog. Det är trots allt en fest och fester ska vara roliga och skapa glädje. Tyng inte ner dig själv med tusen olika uppgifter. Överlåt planeringen till ett proffs så kan du slappna av och ha roligt på din egen sommarfest.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *