Dränera mera!

Har länge dragit på detta men nu är det dags, jag måste dränera om huset. Det finns en anledning till att jag har dragit lite på detta, dels för att det inte har varit någon panik just men att jag även behöver dränera om vissa sektioner på mina åkermarker och även dika vissa sektioner. Jag har valt Frökärr Entreprenad AB som ni kan hitta här fe-ab.se .

Efter frökärr var här och kikade på jobbet bestämde vi även att jag ska passa på att göra om vårat enskilda avlopp eftersom det börjar bli dags innan jag får kommunen på mig.

Vi ska börja med dräneringen av huset som är ca 60 löpmeter runt om, så det är ingen lite kåk jag har. eftersom vi inte vet riktigt hur det kommer se ut när vi gräver upp så hoppas man påd et bästa, men vi byter även isolering samt så ska vi gjuta en sockel längst om det inte redan finns, sockeln ska vara sluttande ut från huset så att vattnet som rinner ner ska rinna bort från huset och inte ligga kvar på grunden så att säga. Jag har inte sett några tecken i källaren att det är någon fukt eller läckage, inte än i alla fall. I samband med dräneringen så gräver vi även för avloppet och ser till att allt fram till huset blir ordentligt gjort och att allt gamlat blir utbytt mot moderna prylar.

Efter det är klart ger vi oss på åkermarkerna och hoppas att det klaffar med att vi har gjort klart skörden så det är fritt fram och inget blir förstört. så förhoppningsvis nästa år så slipper vi stora vattensamlingar på åkrarna. Tack för att du läst hoppas vi hörs snart igen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *